Når voksne og børn mødes i øjenhøjde

Det meste af tiden er det forældrene, der bestemmer – og det er der naturligvis god grund til. Men når der indimellem skal brydes med de gængse roller i familien, er leg en fantastisk måde til at skabe mere lighed mellem barn og voksen. Det forklarer Karin Møller Villumsen, videnschef i CoC Playful Minds.

– I legen kan børn og voksne føle sig ligeværdige. De voksne har naturligvis ansvaret for at sikre rammerne og det etiske ansvar for, at legen er tryg for barnet. Men samtidig skal den voksne give plads til, at barnet kan deltage ligeværdigt i legen. Det kræver, at man ser på barnet som en, der har noget sjovt og nyt at byde ind med, siger hun.

Denne leg går ud på at opdigte en vild røverhistorie. At digte sammen er en god måde at udviske hverdagens barn- og voksen-rolle. For i historiefortællingen rykker vi os ind i fantasiens verden, hvor alt er muligt, forklarer Karin Møller Villumsen.

– Når vi bruger fantasien, vender vi rundt på tingene og får mulighed for at være en helt anden. Derfor kan vi glemme vores normale roller og skabe ligeværd i legen. Vi kaster os i legen ud i det nye og vover noget af os selv. Vi oplever, at vores fællesskab bliver styrket og børnene oplever, at de har noget værdifuldt at byde på.

Er du nysgerrig på lærerig leg og samskabelse med børn?

Kontakt os