Travbyen

Midlertidige byrum

Den forhenværende travbane i Børnenes Hovedstad udvikles til et bæredygtigt bykvarter som et bidrag til udviklingen af Billund som Børnenes Hovedstad.

Her er leg, læring og kreativitet nøgleord for alt, hvad der sker. Børn er med til at skabe midlertidige aktiviteter, der på sigt kan blive permanente på Playline liggende i Travbyen.

Udsigtstårnet

I begyndelsen skulle det sådan set bare være en pavillon, men børnene ville det anderledes. Derfor endte det med, at der i stedet blev bygget et tårn.

Tårnet hedder Udsigtstårnet og er skabt af elever fra 4. årgang fra Filskov Friskole sammen med CoC Playful Minds og landskabsarkitekt Martin Hedevang.

Forhindringsbanen

Den 1. juli åbnede den mega seje forhindringsbane ved Travbyen. Det er så fedt, at den bliver brugt så flittigt, som den gør. Det er en sjov og udfordrende bevægelsesbane, som er samskabt med 4. årgang fra BillundSkolen.

Så tag din bedste legekammerat med og slip jeres indre Tarzan løs sammen!

Planteliv og Byhaver

Der skal ikke kun være plads til leg og aktivt udeliv i Travbyen.

Der skal også plantes og sås blomster i nogle af arealerne, og børn fra Den Internationale Skole i Billund (ISB) har allerede fået grønne fingre.

Bål og Hygge

FDF’erne i Billund har svinget med penslerne sidst på året i 2022. De har malet stolper og brædder sorte – og også en lille smule sig selv.

Malingen er tør, og vejret tillader det, så de to shelters er allerede kommet op, og det er da mega hyggeligt.

Byrumsinventar

I foråret har elever fra 7. klasse på ISB været i et forløb sammen med en landskabsarkitekt og Designskolen Kolding om at designe byrumselementer til Travbyen.

Eleverne var med i lang række workshops som blev afsluttet med en udstillingsmesse i marts, hvor eleverne præsenterede deres resultater for de involverede eksperter. 

Formålet med projektet var at få elevernes fantasifulde bud på hvordan affalds løsninger, brønddæksler og transformerstationer alternativt kan se ud. I første omgang til brug i Travbyen, men på sigt designs der kan bruges i hele Billund Kommune. 

 

Kontakt os