Børns fortællinger og reportager om deres arbejde med FN’s verdensmål

Fortællinger og reportager fra børns arbejde med FN's verdensmål

Af Isabella, praktikant fra 8. klasse

Børns stemmer fra Billund Builds
Fortællinger og reportager er udpluk af børnenes stemmer fra Billund Builds projektforløb, som i 2021 og 2022 har haft temaet ”FN’s verdensmål – børn skaber verden”. I 2022 kunne dagtilbud og skoler bidrage med fortællinger og reportager fra den fælles uge 5, hvor Billund Builds markeres og fejres lokalt. Fortællinger og reportager her på siden er resultatet af dem, der valgte at gribe den mulighed. Materialerne står, som børnene har produceret dem, altså uredigerede*.

Børnenes fortællinger
Herunder kan du dykke ned i børnenes egne tanker og egne fortællinger om at arbejde med FN’s Verdensmål. Der bl.a. en fantastisk fortælling med tegninger fra en børnehave, og artikler af børn.

Børnene fortæller om deres processer, og hvad de har lært. De har også lavet interviews med nogle børn fra 0. klasse om, hvad de tænkte om forløbet. Børnene har fået et meget bedre indblik i FN’s verdensmål, synes de selv. De har haft en sjov og lærerig uge, hvor de er blevet klogere på deres egne syn på FN’s verdensmål. Eksempelvis var børnene rigtig glade for, at de selv fik lov til at bestemme det meste i forløbet. De har også lavet ideudvikling til at løse nogle af klodens største problemer ved at tænke kreativt og udfolde deres kreativitet i produkter.

TAK til alle børn for jeres fortællinger og reportager
Læs også mere om Billund Builds her

Børns fortællinger #1

Gå på opdagelse i fortællingerne fra Ida, Maja, Nicoline, Linda, Ida, SPK, Freja, Lærke, Victoria, Nikolai og Elever fra Sdr. Omme Skole

Børns fortællinger #2

Gå på opdagelse i fortællingen fra Uglerne årgang 2016.

Kontakt os