tirsdag den 09. november 2021 kl. kl. 13.00-17.30 + let anretning og netværk

Børns steder:
Hvad børn ytrer og hvad voksne forstår

Kan du huske det? Visse steder fra din barndom har præget dig hele livet. Måske var stederne de rammer som gjorde dig større, vildere og modigere. Du prøvede måske dine grænser af, blev skræmt, mærkede nysgerrigheden pirrer dig og du morede dig sikkert også. De bedste børnesteder står ofte i vores erindring resten af livet. Vi bærer dem med os ind i voksenlivet som skelsættende steder for vores udvikling.

Nu er du voksen og laver produkter eller services til børn og måske tænker du: Hvordan skaber jeg ”steder”, der tilbyder rammer for børns oplevelser, som vil udfordre dem, gøre dem vildere og større eller måske morer dem så meget, at de husker den glade følelse for altid?

Uanset om du skaber fysiske steder som legepladser og byrum eller virtuelle steder som online spil findes svaret på designet af den gode oplevelse i børnenes egen verden. Men hvordan kommer du i børnehøjde og får del i deres perspektiv på verden?

Kom til netværksmøde i Playful Hub Network, hvor vi sætter fokus på hvordan noget bliver til et sted i børnenes verden. Hør om hvordan man som voksen kan invitere sig selv ind i børnenes liv for at forstå deres steder og deres ønsker til steder. Og lær hvordan børns ytringer kan bruges til at forstå deres behov og verden og brug det i udviklingen af dine egne produkter eller service.

Vi har inviteret Marie Astrup, som er urban play designer. Marie udvikler uderum, der skaber positive forandringer for byens børn i sin virksomhed OP & NED. Derudover er vi heldige at have Marie med på holdet hos CoC Playful Minds, hvor hun og en masse børn har udviklet utrolige steder i Billund. Fx har hun sammen med børnene lykkedes med at forvandle en utryg mørk tunnel til en spændende galleritunnel med børns kunstværker. Marie har netop udgivet bogen ”Hallo, det er også vores by!” der handler om at skabe byrum for unge, hvor de har lyst til at mødes og hvor de føler at de hører til. Marie har en magisk evne til at skabe steder for og med børn. En del af hemmeligheden er tilsyneladende at forstå børns perspektiv på verdenen. Er der andre hemmeligheder?

Vi har også inviteret Kim Rasmussen, som er lektor på Roskilde Universitetscenter. I hele sit voksenliv har han forsket i børneliv, både omkring de steder som voksne forsøger at lave til børn med de bedste intentioner, og så børnenes egne steder der sjældent er de samme. Kim har altid interesseret sig for børns non-verbale udtryksformer, og er senest begyndt at forske i børns ytringer. Kom og lær hvordan alt hvad børn gør – og ikke kun hvad de siger – kan bruges til at forstå deres perspektiv på verdenen.

Herudover skal vi inspirere hinanden og genfinde vores indre legebarn. Vi byder på en let anretning, inden du drager hjem som en ny voksen – barn bliver du næppe igen!!

  • Tidspunkt: tirsdag den 09. november 2021 kl. kl. 13.00-17.30 + let anretning og netværk
  • Sted: CoC Living Lab, Kløvermarken 35, 7190 Billund
  • Tilmelding:

    Senest tilmelding d. 5. november 2021

Kontakt os