Pop-up miljøer i Billund bymidte

Mødesteder i børnehøjde

CoC Playful Minds har i fællesskab med Billund Kommune, unge og voksne borgere og Billund Handelsforening samskabt nye rum i byen.

En af de mest fremtrædende grunde til forvandlingen af centrum skal findes i borgernes egen efterspørgsel på uformelle og attraktive mødesteder. Det nye byrum vil være rig på natur, æstetik og biodiversitet. Det nye byrum byder også på muligheder for leg og fællesskab. 

At leve er ikke nok, sagde sommerfuglen. Solskin, frihed og en lille blomst må man ha. Sådan skrev Hans Christian Andersen i sit eventyr Sommerfuglen.

Besøgende og handlende i bymidten vil i foråret, sommeren og efteråret kunne nyde forskellige pop up miljøer i Billund. Herunder plukke krydderurter fra plantekasser, tage et hvil på siddepladserne og bygge LEGO med børnene. Derudover kan de besøgende opleve et skyggespil samt en talende bænk.

Det nye byrum strækker sig fra Gammelbro og hen til Beth Baun.

Plantekasser og siddepladser

I bymidten kan man tage sig et hvil ved en af de mange pop-up steder. Her kan man spise en is med familien og nyde duften af blomster og krydderurter, der er plantet med børn fra ISB.

Den Talende Bænk

Når du sætter dig på bænken vil du kunne høre lyde, sange og historier skabt og fortalt af Billunds børn.

Bænken er et eksperiment, skabt i et samarbejde mellem byens børn og CoC Playful Minds. 

Børnene har eksperimenteret med lyddesign og udfordret bænken, så nu kan den både grine og fortælle historier på arabisk.

Skyggespil

På Hovedgaden ved LEGO House parkeringshuset kan man opleve vores skyggespil.  
En installationen som børn og barnlige sjæle kan lege og være kreative med, når mørket falder på.

Installationen har censorer der reagerer ved bevægelse. Bevægelser får forskellige projektører til at kaste farverigt lys på muren og omkring sin egen skygge.

Kig forbi og prøv installationen. 

Kontakt Helle for mere info

Helle Neigaard
Head of Playful Spaces

Se også