I legen skaber vi tillid til hinanden

Uanset om man er barn eller voksen, kan det sommetider være svært at kaste sig ud i nye ting. Her giver leg et trygt rum til at turde udforske det ukendte, lære hinanden bedre at kende og dermed skabe grobund for større tillid til hinanden. Det fortæller Karin Møller Villumsen, videnschef i CoC Playful Minds.

– I legen prøver vi os frem. Og det er vigtigt i kreative processer med andre, hvor vi skal turde møde forskellige mennesker og indgå i relationer med dem. Vi forstår os selv gennem andre, og derfor er det vigtigt at anerkende og turde komme hinanden ved. Sammen kan vi mere, end vi kan alene, siger hun.

Legen klodshans giver rig mulighed for at have det sjovt og grine sammen. Det løsner op for relationen og gør, at tilliden til hinanden vokser. På den måde får I et godt afsæt til gode oplevelser sammen.

– Børn bliver bedre klædt på til at bevæge sig rundt i ukendt land, turde eksperimentere og finde på løsninger, som de selv bidrager til at komme frem til, siger Karin Møller Villumsen.

Er du nysgerrig på lærerig leg og samskabelse med børn?

Kontakt os