Den Voksne Legeplads

SUPERFLEX

Et totalværk af SUPERFLEX

I 2021 fylder Børnenes Hovedstad 10 år. I anledning af fødselsdagen er den internationalt anerkendte kunstnergruppe, SUPERFLEX, inviteret til at skabe et totalværk, der skal samle folk om leg og bevægelse på tværs af generationer – en fremtidens legeplads for alle.

I en samskabelsesproces med Billunds børn vil SUPERFLEX opføre et totalværk på et omkring 500 m2 stort areal på hjørnet af Hans Jensens Vej og Skolevej i Billund. Totalværket, som forventes at stå færdigt i oktober 2021, skal blive Billunds nye mødested, der bryder med ideen om, at nogle steder er for voksne, mens andre er for børn – her skaber vi et anderledes socialt rum, hvor man mødes på tværs af alder og leger, lærer, bevæger sig og oplever sammen.

I februar 2021 deltog 122 børn fra hele Billund kommune i et samskabelsesforløb med kunstnerne, hvor de lavede undersøgelser af, hvordan voksne kan blive bedre til at lege, og byggede modeller af sammenlagt 100.000 lyserøde LEGO-klodser. SUPERFLEX benytter nu børnenes input som udgangspunkt for konceptet, der bygger på, at børn må hjælpe voksne med at genfinde legen.

Totalværket bliver både et markant varetegn og centralt mødested i Billund – en fysisk manifestation af Børnenes Hovedstad.

 

Alle er inviteret!

Mens udviklingsprocessen står på, bliver børnenes modeller udstillet i både CoC Living Lab og i vores nye udstillingscontainer på Byens Plads i Billund indtil oktober. Med udstillingscontaineren som samlingspunkt inviteres alle borgere over foråret, sommeren og efteråret med til KLOGERE SAMMEN aktiviteter om byrum, kunst, leg og kreativitet, der inspirerer og informerer om projektet, før det står klart i oktober 2021. 

Lyserødt marmor

Totalværket bliver bygget af lyserødt marmor fra Portugal. Alt efter vejret forandrer materialet sig. Hvis det regner, bliver overfladen blank og mere farverig, mens skulpturerne i tørvejr har en ru, mat overflade og en mere sart farveskala. Altså et værk der hele tiden forandres.

Ambitionen har været at finde et uforgængeligt materiale. Legen er uendelig, det samme er marmor. 

Alle, der kommer forbi området, kan følge med i, hvordan blokkene bliver forvandlet til børnenes forslag til en legeplads for voksne.

Om SUPERFLEX

Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger (f. 1968), Bjørnstjerne Reuter Christiansen (f. 1969) og Rasmus Nielsen (f. 1969). 
 
SUPERFLEX opererer ud fra en grundlæggende tanke om kunst, som noget der eksisterer overalt omkring os, og kunstnerisk agens som noget, der findes i alle livsformer - hos planter, dyr, insekter, bakterier, el. mennesker.
 
Denne åbne tilgang til kunsten har igennem årene ført til samarbejder med vidt forskellige partnere og kontekster rundt omkring i verden. Fra totalinstallationen One Two Three Swing! på Tate Modern i London, en fremtidig metrostation i Paris, en ny stor offentlig park i Emiraterne, til den offentlige park Superkilen, der ligger i København og nu til Billund, hvor samarbejdspartnerne er byens børn.

 

Læs mere om SUPERFLEX på www.superflex.net

Vedr workshops og aktiviteter, kontakt

Sofie Johanna Madsen
Playful Communications Manager aka story wizard

Yderligere oplysninger, kontakt

Charlotte Sahl-Madsen
CEO

Se også