Oplevelsesjagt i Billund

Den 24. april, lavede vi en innovationsworkshop for en gruppe børn fra Gården og butikkerne Mr. Ebbe og Beth Baun. Workshoppen var en del af indsamlingsshowet d. 25. april initieret af Torben Klovberg fra Hotel Refborg.

Temaet for workshoppen var: Hvordan kan vi skabe en god oplevelse foran butikkerne i Børnenes Hovedstad? Processen havde højt tempo og godt humør, og deltagerne kom frem til over 60 ideer. Èn af idéerne som børn og voksne kom frem til i fællesskab var, at de gerne ville lave en skattejagt med fortællinger om byen for byen. Og for verden.

Da workshoppen sluttede, spurgte et af børnene, hvornår de kunne føre idéen ud i livet.   

Det var en invitation vi ikke kunne lade ligge, så vi inviterede børnene med i felten. De skulle lave Billunds fortællinger. Det har de gjort med en håndholdt mobil og gode venner på en dejlig eftermiddag i juni. 

Det er blevet til en oplevelsesjagt, hvor man med et kort over byen kan følge et spor på 1,4 km med 11 poster med 11 fortællinger af børn. Børnene fortæller sjove historier og om oplevelser de har haft i byen.  

Hent kortet i en af byens butikker og oplev Billund, Børnenes Hovedstad, i børnehøjde.

1. DEN TALENDE BÆNK

På denne gade var der for nogle år siden slik- og isbutikker. I dag står der en talende bænk, og i fremtiden kunne der måske blive lavet en hyggekrog, hvor børn kan hygge sig med liggestole og filmvæg, mens de voksne handler.

Den Talende Bænk: Når du sætter dig på bænken, kan du høre fortællinger.

Sted: Beth Baun, Hovedgaden 18

2. GODE STEDER AT HÆNGE UD

Ved LEGO House er der gode steder, hvor man kan sidde. Hvis man fx har købt pizza fra pizzarestauranten, der ligger nede af gaden, kan man sætte sig ved klodserne og spise det.

Sted: Mr. Ebbe, Byens Plads 1

3. LEGO HOUSE OG BYENS PLADS

Her ved LEGO House afholdes der hvert år et juleoptog, hvor man kan se juletræet blive tændt og få varm kakao og æbleskiver. Når det ikke er jul, kan man fx lege på legepladserne på taget af LEGO House.

Sted: Lego House, Ole Kirks Plads 1

4. TEDDY BEAR ART MUSEUM OG HAVE

Når man kommer ind i haven til Teddy Bear Art Museum, går man en fortælling fra en bamse i møde. Haven fører ind til Bamsemuseet, hvor der hvert år til jul er isbjørne på taget, som lyser op.

Teddy Bear Art Museum: Bamsemuseet er LEGO familiens tidligere hjem, der i dag er lavet om til et museum (red).

Sted: Hans Jensensvej 3

5. DEN FORSVUNDNE BRO

Her ved åen har der engang været en bro. Hvert år til børnekulturdage kunne man bygge en LEGO-båd hjemmefra, sætte den i vandet og være med i konkurrencen om hvilken båd, der kom først ned til broen.

Sted: Grindsted Å, Skulpturstien

6. TRÆDESTIEN

Her er en af de trædesten, som er placeret flere steder i Billund. Hvis man følger trædestenene, vil man blive ført rundt til Billunds turistattraktioner. Denne rute kaldes Playline.

Playline: En sti der fører fra centrum til Legoland og Lalandia (red).

Sted: Skulpturstien

7. DEN INTERNATIONALE SKOLE OG SKULPTURSTIEN

Engang lå Enggårdskolen her. Skolen blev slået sammen med Søndermarkskolen, og kom til at hedde Billundskolen
Nu er det den Internationale Skole, der ligger her, og der er undervisningen på engelsk.

Sted: Skolevej 24

Skulpturstien, der går ude foran den Internationale Skole, er god at cykle på, når man vil undgå trafikken på vej til sport. Den indeholder gode Pokestops til Pokémon GO

Skulpturstien: En sti på 1,3 km, hvor du kan opleve kunstskulpturer helt tæt på (red).

Sted: Skulpturstien

8. BILLUND CENTRET OG KIRKEN

Billundcentret er et samlingspunkt, hvor man kan komme for at spise gode nachos på en café, hygge med vennerne og høre koncerter om sommeren. Der er også en kirke, hvori mange er døbt og konfirmeret.

Sted: Udsigt fra Skolevej 1

9. FRIRUM OG KROKODILLELEG

Her kan man mødes med sine venner og sidde på træstubbene, mens man snakker eller hører musik.

Stedet bliver også nogle gange brugt til arrangementer, som fx halloween, hvor man kan komme ned og få græskarsuppe. Derudover er der en krokodillelegeplads, hvor man kan lege fangeleg.

Frirum: Et mødested som den første af flere aktiviteter på Playline, der vil udvikle sig over de næste år (red).

Sted: Skolevej, på hjørnet

10. KASTANJETRÆET

Det store kastanjetræ midt i rundkørslen er blevet flyttet hertil fra en gård. Om vinteren får træet julelys på, og en dag i juletiden spærres gaderne af, så man kan gå optog her på vejen.

Sted: På hjørnet af Hohenweststedt Allé og Vejlevej

11. REFBORG

Refborg er et hotel, der blandt andet rummer en danseskole, hvor man kan gå til dans, og lokaler, hvor rigtig mange holder konfirmationer, fødselsdage, bryllupper og guldbryllupper.

Sted: Refborg Hotel, Buen 6

Se også