Samskabte byrum i Billund

Byrum skabt af børn, unge og voksne

De seneste år har vi sammen med børn skabt en række af nye byrum i Billund.

I samskabelse med børn, unge og voksne borgere, KIRKBI, Billund Kommune og Billund Handelsforening har vi udviklet og samskabt byrum der er til glæde for alle.

En af de mest fremtrædende grunde til forvandlingen af centrum skal findes i borgernes efterspørgsel på uformelle og attraktive opholds og mødesteder. Fællesnævneren for de de samskabte byrum er leg og fællesskab.

Kunstspottet

Leg med lys og og kunst. Når du går ind og ud af spottet skifter billedet under dine fødder og du bliver en del af kunstværket. Kunstværket er lavet af lokale børn i samarbejde med kunstneren Karoline H. Larsen

Daniel og Arinas Bænke

Når man venter på bussen er det rart med noget at sidde på. Eller lege på. Eller fjolle på. Eller måske klatre rundt på. Daniel Hansen på 12 år og Arina på 11 år har designet de sjove bænke, du kan lege på, imens du venter.

Galleritunellen

I Børnenes Galleritunnel kan du udstille dine værker. Rammerne kan åbnes og du kan putte dit flotteste kunstværk ind i en ramme, der lige passer. Så kan alle beundre dit flotte værk!

Den Talende Bænk

Når du sætter dig på bænken vil du kunne høre lyde, sange og historier skabt og fortalt af Billunds børn.

Bænken er et eksperiment, skabt i et samarbejde mellem byens børn og CoC Playful Minds. 

Børnene har eksperimenteret med lyddesign og udfordret bænken, så nu kan den både synge, grine og fortælle historier på arabisk.

Discotunnel

Tunnellen er designet af 36 børn på 8-9 år fra Den Internationale Skole i Billund. De skulle gøre tunnellen mere attraktiv for andre børn og fandt på at en tunnel også kan bruges til disko til og fra skole.

DJ i Billund

Spil op til dans i Børnenes Hovedstad. 

1. Læg din mobil på pladen øverst

2. Vælg en sang du kan lide fra din playlist

3. Drej hjulet rundt

Wuupp wup, nu er der høj musik til alle.

Skyggeleg

På Hovedgaden ved LEGO House parkeringshuset kan man opleve vores skyggeleg. 
En installationen som børn og barnlige sjæle kan lege og være kreative med, når mørket falder på.

Lav dit eget skyggespil på væggen. Du må selv vælge i hvilken farve. Har du en telefon kan du tage et billede og få en ven til at gætte hvad dit skyggespil forestiller. 

Kig forbi og prøv installationen. 

Plantekasser og siddepladser

I bymidten kan man tage sig et hvil ved en af de mange pop-up steder. Her kan man spise en is med familien og nyde duften af blomster og krydderurter, der er plantet med børn fra ISB.

Kontakt Helle for mere info

Helle Neigaard
Head of Playful Spaces

Se også