Children's General Assembly

FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund.

Som en del af visionen om Børnenes Hovedstad, er CoC Playful Minds stolte af at være med i Capital of Children partnerskabet om at give børn deres helt eget topmøde. Children's General Assembly skal samle børn fra hele verden om at diskutere løsninger til fremtidens udfordringer - en fremtid som tilhører børnene. 

Children's General Assembly er skabt i samarbejde med børn fra Billund, Billund Kommune, lokale skoler og en række lokale aktører, der alle har det tilfælles, at de tror på børns kompetencer og værdien af læring gennem leg.

Børn i hele verden forsøger at råbe verdens ledere op, og i Billund har vi haft stor glæde af at lytte til børnene. Med Children's General Assembly tager vi børnene alvorligt og giver dem mulighed for at mødes på deres egne præmisser og skabe nye løsninger, man kun kan lege sig til, lyder det fra Ib Kristensen, borgmester i Billund.

Søren Brandi, bestyrelsesformand i Capital of Children supplerer:

Vi tror på, at verdens ledere kan lære mindst lige så meget af børn, som børn kan lære af voksne, og at de løsninger, børnene samskaber på topmødet, vil inspirere verdens ledere på samme måde, som vi bliver inspireret af børn her i Billund.
 

Fra verdens børn til verdens ledere

Idéen bag Children’s General Assembly er, at selve topmødet afholdes samtidig med FN’s generalforsamling i New York, og at børnenes løsningsforslag således skal overleveres til verdens ledere på den anden side af Atlanten i New York.

Forud for topmødet skal børnene på tværs af nationalitet, køn, alder og samfundslag mødes i grupper. Hver gruppe bestemmer selv, hvilket emne de vil arbejde med. Og professionelle, pædagogisk uddannede medarbejdere hjælper børnene til at samskabe et fælles manifest, de kan præsentere for verdens ledere på Children's General Summit i september 2022

Kontakt for mere info

Charlotte Sahl-Madsen
CEO

Se også