Facilitatoruddannelse

Samskabelse med børn

Facilitering af samskabelse med børn - et grundmodul

CoC Playful Minds tilbyder nu et grundmodul som pilotforløb i facilitering af samskabelse med børn. Modulet er en grundlæggende indføring i samskabelse med børn, hvor du gennem teori, metoder og praksis får kompetencer til at forandre din praksis og tilføje helt nye dimensioner til din professionelle rolle. Vi underviser i og med samskabelse – og dermed til udviklingen af en ny praksis for og med dig.

Indhold på grundmodulet:

  • Vidensfundament om samskabelse med børn
  • Kompetencer til facilitering og etisk bevidsthed i samskabelse med børn
  • Kendskab til og afprøvning af metoder til samskabelse med børn i din egen praksis
  • Log på læring og forandringsprocesser koblet med refleksion over forankring i egen praksis

En samskabende uddannelse

Facilitering af samskabelse med børn handler ikke kun om at skabe gode barndomsvilkår, fællesskaber og læringsmiljøer, men også om at skabe og forandre vores verden sammen. Til noget bedre – lokalt, nationalt og globalt.

Samskabelse med børn giver en helt anden flyvehøjde, fordi børns perspektiver og måder at forstå verden på giver helt nye muligheder for kreativt at skabe bedre og mere bæredygtige produkter, services, løsninger, oplevelser og kulturelle fællesskaber.

Det gælder for virksomheder, den pædagogiske praksis, arkitekter, foreninger og hele kulturbranchen, at dét at udvikle og skabe sammen med børn giver en mere nuanceret og gensidig læring med nye perspektiver på både nærmiljø, værdier, relationer, løsninger og produkter af alle typer.

Samskabelse med børn starter med et helt særligt børnesyn, der gennemsyrer den tilgang og etik, der ligger i faciliteringen af en sådan proces. Det kræver dygtig, refleksiv facilitering at kunne jonglere med forskellige deltagelsesformer og positioner, hvor meget forskellige erfaringer, viden og perspektiver kan spille sammen. Det er derfor vigtigt at have helt særlige kompetencer til netop det.

 

Forandringsdialoger mellem leder og medarbejder

Vil du vide mere? Kontakt

Sara Bæklund Daugaard
Master of Co-creation

Se også