Tænkepauser for børn

Agurker og opfindelser

Tænkepauser for børn støtter børn i at tænke over store spørgsmål 

I CoC Playful Minds tror vi på, at børn er gode kreative tænkere og gode problemløsere. De er også de, der skal bo her, når vi andre ikke er her mere. Tænkepauser for børn 'Agurker og opfindelser' er en bog, der skal støtte børn i at tænke over og snakke med hinanden om store spørgsmål og svarene derpå, og i den forbindelse udfolde emner, værdier og holdninger, der ligger bag disse tanker og perspektiver. 

Tænkepauser for børn er et  eksemplarisk format for samskabelse og videndeling med børn. Sammen kan man lære at gøre tingene på nye måder og forestille sig verden på ny – børnene kan vise vejen. – Anne Marie Kragh Pahuus, lektor i filosofi og prodekan på Aarhus Universitet samt medlem af CoC Playful Minds’ Advisory board. 

Download Tænkepause for børn

Agurker og opfindelser

Du spurter afsted på din cykel. Du er på vej til skole. Du er vildt spændt. I dag skal I noget spændende. Du er med i en gruppe, der skal besøge Max og Josefines bedstemor. Max og Josefine står allerede og venter i skolegården. Sammen med dem står William og Line A. I venter på Alex og Johanne. Da de kommer, sætter I jer på cyklerne og begynder turen ud til bedstemor Olga. 

Om tænkepauser

Tænkepauser for børn er en serie af korte bøger, som er skabt til børn.

Bøgerne er et miks af korte historier og sjove tankelege, der får læseren til at reflektere.

Den femte bog i serien hedder ’Agurker og opfindelser. Den er skrevet af børnebibliotekar Jim Højbjerg på baggrund af en samtalerække med børn fra Grindsted og Vorbasse. 

Samtalerne er blevet gennemført som filosofiske dialoger, der er en undervisningsform, hvor underviseren ikke lærer fra sig, men alene guider samtalen. Den er centreret om åbne spørgsmål og børnenes begrundelser. 

Se også