onsdag den 19. maj 2021 kl. 16.30-18:00

Klog online eftermiddag om leg og pædagogisk praksis i dagtilbud og skole v/ Hanne Hede Jørgensen

Legemagi i dagtilbud og skole

Legen har en særlig magi! Men leg er ikke kun magisk. Legen har mange dimensioner. Legen, dens magi og dens mange dimensioner, er helt centralt, når vi er interesserede i børn og deres hverdagsliv. Det handler denne workshop om. Hvilken betydning har leg, når vi spørger børn, og når vi spørger voksne? Hvordan er forudsætningerne for leg i dag i dagtilbud og i skole? Hvordan kan vi voksne understøtte børn i at blive gode til at lege på flest mulige måder? Hvordan kan vi støtte de børn, der faktisk synes, det kan være lidt svært at lege?

Workshoppen består af et oplæg, der tager udgangspunkt i Hanne Hede Jørgensens forskning, suppleret med en præsentation af forskellige måder, I kan eksperimentere med at rammesætte leg på nye måder.

Om Hanne Hede Jørgensen

Jeg har undervist pædagoger på Pædagoguddannelsen Aarhus siden begyndelsen af dette årtusinde. De seneste år har jeg desuden været optaget af sammen med pædagoger og børn at undersøge forskellige aspekter af børns institutionsliv, og her med særligt fokus på leg. Det kan I blandt andet læse om i ”Legens Magi” af Sønnichsen og Jørgensen. Eller i ”Den styrkede pædagogiske læreplan” af Mortensen og Næsby. Eller måske, hvis det er overgangen mellem dagtilbud og skole I er interesserede i, så er ”Hvad synes børnene” af Koch også et bud.

 

 

Arrangeret i samarbejde mellem BUPL Billund; DLF Billund; CoC Playful Minds

  • Tidspunkt: onsdag den 19. maj 2021 kl. 16.30-18:00
  • Sted: Online (Du modtager link)
  • Tilmelding:

    For BUPL- og DLF-medlemmer i Billund Kommune. Senest tilmelding den 17. maj 2021